Monday, January 4, 2010

Dags att resa till Nepal

Det är dags för en ny resa till Nepal, men den här gången blir det inte jag utan min fru och kompanjon Lina som ska bege sig till Kathmandu. Lina kommer förmodligen att gästblogga här och dessutom ladda upp videodagböcker på vår YouTube-kanal.

Jag var där i september senast och det börjar därför bli hög tid för en ny resa.
Förutom att lära känna de som syr våra skräddarsydda skjortor bättre ska Lina dessutom starta upp The Fair Tailor Academy. Jag har skrivit om den här tidigare.
Det är en skrädderiutbildning för unga vuxna som antingen växt upp påChild Watabarans barnhem eller bor i slummen. Nepal är ett otroligt fattigt land, det finns t.ex. bara ett fåtal krigshärjade länder i Afrika som har lägre BNP per capita. Tanken är att ungdomarna som går igenom The Fair Tailor Academy ska få en ettårig skrädderiutbildning. Därefter är vårt mål att antingen ge dem jobb i vår produktionsanläggning för skjortor eller ett mikrolån så de ska kunna starta upp sin egen verksamhet.

Har man ingen yrkesutbildning i Nepal har man väldigt tuffa förutsättningar. Endast 10% av de som går ur skolan varje år får jobb i landet och arbetslösheten är naturligtvis skyhög. Många flyttar utomlands för att arbeta, men i och med krisen har de möjligheterna minskat. Vi vill istället skapa arbetsmöjligheter för nepaleser i Nepal. GENOM ATT DE PRODUCERAR VAROR SOM SÄLJS PÅ EN INTERNATIONELL MARKNAD KAN DE, MED VÅR HJÄLP, SKAPA SIG SIN EGEN FRAMTID.

Tack för alla gratulationer vi fått för investeringen vi fick i mellandagarna.Läs mer om den här.

Vi på The Fair Tailor jobbar mycket med sociala medier. Det verkar som att Sveriges politiker har svårt att inse att Twitter mer fungerar som en telefon än en TV. Man svarar och frågar, inte bara berättar vad man gör eller vad man tycker. Läs mer om hur de flesta politikerna använder Twitter SvD.

VA skriver att det ser bra ut för detaljhandeln, och det passar oss som just detaljhandlare utmärkt.

Sebastian Stjern
THE FAIR TAILOR
- Dress responsibly
Skräddarsydda skjortor, rättvist producerade, via internet

No comments:

Post a Comment

 
BlogRankers.com Blogg listad på Bloggtoppen.se