Wednesday, December 30, 2009

Skräddarsydda skjortor, aktieaffärer och en Nepalresa

Det är som alltid bråda dagar på The Fair Tailor.
Lina sitter och alla de tusen saker som behöver fixas kring nyemission och aktieförsäljning medan jag och Govinda styr upp saker gällande skjortproduktionen i Nepal och Daniela skriver fakturor och bokar ordrar.
Det är så otroligt mycket rutiner som inte finns på plats när man startar ett nytt företag men det går verkligen framåt fort med att skapa dem.
I höstas lät vi 10 kunder beställa från en beta-version av vår site och bara de ordrarna har sparat oss otroligt mycket bekymmer nu när vi har lanserat siten. Vi har kunnat arbeta fram riktlinjer för hur saker ska göras och hur misstag ska undvikas.

Nu har det också blivit dags för Lina att åka till Nepal. Vi har precis bokat en biljett och den 15:e bär det av. Jag kan villigt erkänna att jag är rätt avundsjuk, men jag har trots allt varit där två gånger redan och detta är hennes första resa.
Planen är att vi under hennes vistelse där ska starta The Fair Tailor Academy, ett skrädderiprogram för unga vuxna som antingen växt upp på barnhemmet eller i slummen. Det känns fantastiskt att vi kommer kunna påverka ungdomarnas framtid på ett så positivt sätt som en sån här utbildning gör.

Sebastian Stjern
THE FAIR TAILOR
- Dress responsibly
Skräddarsydda skjortor, rättvist producerade, via internet

No comments:

Post a Comment

 
BlogRankers.com Blogg listad på Bloggtoppen.se