Wednesday, December 30, 2009

Vi har fått en investerare!

Jag har tidigare här i bloggen kommit med antydningar om att vi träffat ett företag som varit intresserade av att investera i The Fair Tailor. Och idag blev det klart, vi har fått ett inscannat påskrivet kontrakt.

Lina och jag äger inte längre 100% utan istället 51% av The Fair Tailor AB.

Såhär gick det till:
Vi sålde innan jul 10% av företaget till vår inkubator iQube Göteborg och 5% till vår affärscoach Christian Zanders, VD för e-handelsföretaget Jetshop.
De hade en option på att gå in i företaget i utbyte mot att vi fick en plats i ett inkubatorsprogram och valde nu att lösa in sin option.

Idag genomförde vi så en nyemission där ett företag som heter Sätila Holding köpte 40% av The Fair Tailor. Eftersom alla aktieägares andelar späddes ut äger vi nu 51%, Sätila 40%, iQube 6% och Christian Zanders 3%.

Så vilka är då dessa Sätila?
Jo, det började som en mössfabrik, bland annat tillverkade de Stenmarksmössorna. Med tiden växte företaget, bland annat genom lyckade fastighetsaffärer. Nu har man stora innehav i bland andra Gina Tricot och Scorett. Och så The Fair Tailor då förstås.

De har en investeringsportfölj som satsar på schyssta entreprenörer. Den är relativt nystartad och innan oss fanns det bara ett bolag där. Portföljen är inte vinstutdelande (särskild vinstutdelningsbegränsning) så all utdelning återinvesteras i andra schyssta projekt. Det är en av alla faktorer som gör att det känns så rätt att ta in dem som ägare.

Det är inte så att vi har sålt våra aktier, utan det är bolaget som skapat nya aktier som de sålt. Lina och jag får tyvärr inga pengar, de går rakt in i The Fair Tailor, så bolaget kan utvecklas och växa snabbare.

Många vänner och bekanta som vi berättat om företaget för har undrat om det inte känts konstigt att ge upp en så stor del av företaget. Och vi kan ärligt säga att nej, det gör det inte.
Sätila känns som helt rätt typ av företag för oss att arbeta ihop med, vi är på samma våglängd. Vi har sålt för att tillsammans med dem kunna bygga upp ett starkare och bättre företag än vad vi skulle kunnat skapa på egen hand.

2010 kommer bli ett ännu intressantare år för oss nu.

Sebastian Stjern
THE FAIR TAILOR
- Dress responsibly
Skräddarsydda skjortor, rättvist producerade, via internet

No comments:

Post a Comment

 
BlogRankers.com Blogg listad på Bloggtoppen.se