Saturday, December 5, 2009

Lita på kroppen

De senaste två veckorna har varit väldigt omvälvande för The Fair Tailor. Motgångar har blandats med framgångar. Perioden har dock utan tvekan avslutats på ett positivt sätt.

För några veckor sedan var vi på en föreläsning med Göteborgs cafédrottning Eva Olsson. En av sakerna hon nämnde var att kroppen aldrig ljuger. Känns det av något skäl fel att göra en affär, ÄVEN OM ALLT SER BRA UT PÅ PAPPRET SKA MAN INTE KÄMPA EMOT MAGKÄNSLAN. Hon menade att kroppen inte ljuger.

Vi har under en tid arbetat med ett företag som på pappret ser bra ut, som har erbjudit en produkt som vi ville utöka vårt sortiment med. Men hela tiden har magkänslan sagt att det här var en affär som vi inte borde genomföra.

Samarbetet har gått långt, vi hade till och med börjat sälja produkterna. Men efter en stor felleverans fick vi nog. VI DROG OSS UR AFFÄREN OCH SÅHÄR I EFTERHAND KÄNNS DET VÄLDIGT, VÄLDIGT SKÖNT.
I fortsättningen ska vi lyssna mer på magkänslan.

I fredags hade vi en hård dag på föreläsningsfronten. Tre föreläsningar inom fyra timmar och med 3 mil mellan de två första och den sista.
Först föreläste vi om vårt företag och om kreativitet på Strömstad gymnasium. Två sittningar med tre klasser i varje och det var riktigt roligt. En av lärarna som var med blev så entusiastisk att han sprang ut under föreläsningen för att ringa lokaltidningen.

Efter föreläsningarna i Strömstad fick vi slänga oss in i bilen för snabb transport till Tanum där vi skulle föreläsa för den lokala Rotary-föreningen. Det var ett litet mentalt hopp att gå från att föreläsa för personer mellan 16-18 till att föreläsa för personer 50+ (med något undantag).

DET VAR KUL ATT VARA UTE OCH FÖRELÄSA IGEN. Vår arbetsbelastning har gjort att vi inte hunnit med det så mycket på ett tag.

Nu är det hårt arbete med lanseringen som gäller och någonstans i fjärran ser vi fram emot fem dagars sammahängande ledighet i jul…

Sebastian Stjern
THE FAIR TAILOR
- Dress responsibly
Skräddarsydda skjortor, rättvist producerade, via internet

No comments:

Post a Comment

 
BlogRankers.com Blogg listad på Bloggtoppen.se