Monday, January 11, 2010

Början på den nya eran

Idag hade vi vårt första aktieägarmöte för The Fair Tailor. Tidigare har bara jag och Lina ägt aktierna, så då har alla möten varit aktieägarmöten.

Nu träffades för första gången representanter från alla ägarna. Förutom Lina och jag från skjortföretaget The Fair Tailor var det Christian Zanders från e-handelsföretaget Jetshop, Christer Lundgren för inkubatorn Iqube Göteborg och Per Stenman från Sätila PPI. Det känns som vi fått en bra blandning på ägarna. Alla har lite spretiga bakgrunder och många kompetenser som kan passa oss. Där finns naturligtvis textilbranschen genom Sätilas skjortfabrik och Gina Tricot, där finns e-handel och profilkläder genom Christian och Jetshop och där finns sälj och marknad genom kanske främst iQube.

Eftersom det här var ett lite informellt möte inledde vi med lunch på Sätilas kontor, naturligtvis åt vi nepalesiskt. Sen pratade vi i 2,5h om vad vi alla vill med företaget och vilken riktning vi borde ta. Lina och jag hade funderat på en hel del saker som vi kunde prata om idag. Ofta presenterade vi hur vi funderade och sen fick de andra ge sin syn på saken. Det känndes som ett väldigt bra möte. Alla är långsiktiga och har bra visioner för The Fair Tailor.

I förra veckan träffade Lina en designer på ett exlusivt svenskt modeföretag för att få feedback på våra skjortor. Vi har träffat designern tidigare, för ett halvår sen. Nu bara gapade hon när hon såg hur bra våra skjortor blivit. Hon kunde berätta om personer som jobbat i skjortbranschen i många, många år som inte skulle kunna kommit så långt som vi gjort på den tiden. Och det var ändå innan vi fick in Sätila som delägare.

Även om vi alltid kan bli bättre så måste jag säga att det känns skönt att kvalitén på våra skjortor inte är något vi behöver ligga sömnlösa över. Till exempel tyckte hon att tygerna och finishen höll allra högsta klass. Det är en riktigt härlig kick att få höra något sånt från en chefsdesigner.

I morse ringde en journalist från GP som hade ett antal frågor om företaget. Det ska bli spännande att se om det kommer någon artikel på sikt.

Jag håller just nu på att kolla på lite intressanta modebloggare att samarbeta med. Det vore väldigt intressant att få dem att skriva om oss. Har du några tips på bra bloggar att kontakta så hör gärna av dig.

Lina gör sig redo att åka till Nepal. Eller nej, hon har fullt upp med annat jobb. Men hon borde, för på fredag lyfter planet. Hon kommer under sin vistelse där att gästblogga här på Veckans Affärer.

I övrigt så har Reindeldts pressekreterare hamnat i blåsväder efter att ha uttryckt sig klantigt i sin facebookstatus. Det gäller att tänkta på allt man säger kan vändas mot dig, även på nätet… Läs om det i DN och SvD. En annan som fått lära sig det den hårda vägen är en spelare i Färjestad Hockey som blivit bortbytt efter ett gräl med ett fan på just Facebook.
Några som har bättre koll på sociala medier är deltagarna på Mini Geek Camp, ett lite kul intiativ.

Vår syn på att ta in investerare lyftes häromdan fram ett positivt exempel på bloggen Emerging101, läs vad de tyckte här.

Sebastian Stjern
THE FAIR TAILOR
- Dress responsibly
Skräddarsydda skjortor, rättvist producerade, via internet

1 comment:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

 
BlogRankers.com Blogg listad på Bloggtoppen.se