Thursday, March 18, 2010

Nu startar vi en utbildning i Nepal

Nu gör vi något stort. Nu startar vi en utbildning i Nepal.
Arbetet vi gör här nere kommer bära frukt för människorna i Nepal och organisationen, Watabaran, vi arbetar med på lång sikt. Nu startar vi ett projekt som kommer göra nytta för några personer direkt. Vi har lanserat en utbildning som heter The Fair Tailor Academy. Vi har tagit in fyra kvinnor som räddats från svåra förhållanden och sedan rehabiliterats.
Nu ger vi dem en väg in i samhället igen med en ettårig skrädderiutbildning. De får även lära sig lite engelska, ekonomi och produktionsplanering. Efter utbildningen kan de välja mellan att ta ett mikrolån för att starta eget och att bli anställda av Watabaran.

Govinda undervisar i The Fair Tailor Academy
Govinda undervisar i The Fair Tailor Academy

The Fair Tailor är ett ungt företag och för att få hjälp att finansiera utbildningen tar vi in partners. De täcker kostnaden för en persons utbildning under en begränsad period och som tack för att de gör det ger vi alla anställda på företaget 10% rabatt på våra produkter. Det gör vi även för att uppmuntra ansvarstagande företag. Har man ett litet företag kan man istället ge rabatten till sina kunder.
Det här känns som ett fantastiskt steg för på The Fair Tailor att kunna ta. Att få möjligheten att hjälpa de här kvinnorna tillbaka in i samhället känns fantastiskt stimulerande. Dessutom är vi väldigt glada över att vi redan fått partners som finansierar utbildningen i mars.

Läs mer om utbildningen på The Fair Tailor Academys hemsida eller i pressmeddelandet vi skickade ut tidigare idag.


Sebastian Stjern
THE FAIR TAILOR
- Dress responsibly
Skräddarsydda skjortor via internet

No comments:

Post a Comment

 
BlogRankers.com Blogg listad på Bloggtoppen.se