Tuesday, February 9, 2010

Vi ligger helt rätt. 10-talet here we come!

I förra veckan var vi och lyssnade på en föreläsning av Ida Hult på företaget Trendethnography. Företaget består av antropologer och liknande som studerar trender i samhället, och de gör det hard core. De flyttar in hos personer för att följa deras beteende. De första dagarna är oftast inte så intressanta, de när alla äter ekologisk slow food och klär upp sig för att kolla på Agenda på söndagkvällen. Men efter ett par dagar börjar de felsta slappna av, då åker mjuksbyxorna på och chipsen fram. Då kan man se vad människor egentligen tycker.

Föreläsningen var riktigt intressant, och det bästa var att vi prickade in trenderna Ida pratade om. Hon listade 10 trender inför 2010-talet, du hittar en sammanfattning av föreläsningen här. Jag ska inte gå in på allt som stämde överrens med oss, men här kommer en bild som Ida använde sig av.

Skiften under 2010-talet
Skiften under 2010-talet

En av punkterna, nummer 3, handlade om att det som gäller nu är att bjussa, inte bränna. Att runda uppåt, att köpa produkter som bidrar till en bättre värld, att inte bara slösa bort sina pengar helt enkelt. Det känns som The Fair Tailor ligger helt rätt med tanke på det.

Jag tror att vi sammanlagt prickade in 7-8 stycken av trenderna, om man ser både till företaget och till oss som privatpersoner. En härlig kick.

Föreläsningen var en del av en trendkväll annordnat av företaget Beautiful Business, läs deras sammanfattning av kvällen och se ett videoklipp på Idas föreläsning. Förutom Ida blev jag även imponerad av Ebba von Sydow, som blev intervjuad på scen. Hon verkar riktigt skärpt och vältalig. De två stod i en klass för sig under kvällen.

Just nu befinner jag mig på Stockholm Central. Som jag skrev igår ska vi prata på Kulturhuset idag, men först på agendan står ett besök hos Veckans Affärer. Det ska bli kul att besöka tidningen, jag har trots allt bloggat här rätt länge nu.

I övrigt rapporterar DN och GP att fler och fler e-handlar via mobilen. Hoppas det gäller skjortor från oss också, även om kläder inte hamnar så högt på DN:s lista. Som tur är rapporterar samma tidning att e-handeln i mobil än så länge bara svarar för en väldigt liten del av den totala e-handeln.

Sebastian Stjern
THE FAIR TAILOR
- Dress responsibly
Skräddarsydda skjortor, rättvist producerade, via internet

No comments:

Post a Comment

 
BlogRankers.com Blogg listad på Bloggtoppen.se