Wednesday, February 24, 2010

Dags för ett Starta-eget-lån?

Snart finns det inga högskolor kvar som vi inte föreläst på. Eller ja, vi har några kvar att beta av, men i den takten vi håller på nu så räcker de nog inte året ut. Sen i oktober har vi föreläst på Chalmers och Handelshögskolan i Göteborg, Göteborgs Universitet, Högskolan i Malmö och Lunds Universitet. På torsdag ska Lina föreläsa på Högskolan i Skövde och i mars är det dags för Linnéuniversitetet.

Även om inte föreläsningar för studenter är det som betalar bäst är det en fantastisk upplevelse. Det ger en sån kick att se en glöd tändas i studenternas ögon. Att se hur tron på att allt är möjligt vaknar till liv hos dem.

En karriär som föreläsare är inte det vi strävar efter i första hand men vi vill försöka komma ut och träffa studenter med jämna mellanrum. Både för att inspirera dem och för att få energi från dem.

Jag har ju en bakgrund från fordonsindustrin och jag ser det som mycket glädjande för mina gamla kollegor på Saab i Trollhättan att köpet nu är klart. Läs mer om det här: SvD, SvD, VA, DN och GP.

SvD har startat en intressant artikelserie om ungdomsarbetslöshet. Än så länge är det bara del 1, men det handlar än så länge bara om att göra så ungdomarna ska få arbete. Om att "jobben ska komma när konjunkturen vänder". Varför satsas det inte på att skapa egna jobb? När vi träffade Leif Pagrotsky förra veckan sa han att starta-eget-bidrag var extremt effektivt för att få arbetslösa att ta sig ur arbetslösheten. Varför satsar man då inte mer på sånt? Mitt förslag är att man ska införa en form av starta-eget-lån. Det borde kunna funka på samma sätt som CSN, med återbetalningskrav.

Imorgon skickar vi förrsten ut vårt nästa nyhetsbrev för The Fair Tailor. Anmäl dig på www.thefairtailor.com om du vill veta hur skräddarsydda skjortor räddar världen.

Sebastian Stjern
THE FAIR TAILOR
- Dress responsibly
Skräddarsydda skjortor via internet

No comments:

Post a Comment

 
BlogRankers.com Blogg listad på Bloggtoppen.se