Tuesday, June 29, 2010

Nu ska vi anställa en ekonom

Nackdelen med kombinationen att ha kompetenta anställda och ett litet företag med begränsade ekonomiska resurser är att man ibland blir av med någon av sina anställda till bättre betalada jobb. Vår ekonom, D, har precis blivit head huntad och nu därför behöver vi nu öva oss i konsten att rekrytera en ekonom.

Varje person vi pratar med har sina egna åsikter om hur man ska gå till väga, vad man ska leta efter. Vi har vägt samman synpunkterna och nu är det dags att sätta igång med rekryteringen.

Eftersom som vi är ett start up krävs nog en person som har en rätt bred bas, samtidigt är det kanske inte så viktigt med spetskompetens inom något nischat område. I praktiken skulle vi nog kunna anställa en nyexaminerad redovisningsekonom.

Hur hittar man då en sån? Våra grannar här på kontoret, som säljer platsannonser till Dagens Industri, tyckte förstås att vi skulle annonsera i DI... Men första steget är nog ändå Arbetsförmedlingen. Vi har faktiskt bra erfarenhet från dem sen tidigare, även om vår favorit där är på semester. Vi vet inte riktigt om vi vågar sätta ut en annons, risken är att vi blir dränkta av ansökningar eftersom alla måste söka (nästan) alla jobb. Istället kan man få arbetsförmedlarna att välja ut en handfull personer som verkar passa vårt företag. Har du några tips om hur vi ska gå till väga eller vad vi absolut bör undvika? Kommentera gärna på inlägget.

Det ska bli spännande att se de CV vi får. Är du sugen på att jobba hos världens bästa företag och bor i Göteborg, hör av dig.

Nya Affärer skriver klokt om hur företag kommer igång med att använda Facebook. Dessutom har de intervjuat ett väldigt intressant företag.

DN och Driva Eget skriver om att det är svårt för entreprenörer att ta semester. Det är det, men jag tycker det är lite konstigt formulerat när de skriver att "Tre av fyra småföretagare önskar att de kunde vara lediga längre under sommaren". Ja, det är väl inte så konstigt att folk vill vara lediga på sommaren. Det är nog många rent allmänt som skulle vilja vara lediga mer... Även om de har roliga jobb.

E-handel.com bloggar om sommarläsning för entreprenöreren, det finns en del bra tips där. Bland annat tipsar de om Simon Sinek och hans Golden Circle. Jag såg en presentation av honom på TED för ett tag sen och varken filmningen, ljudet eller presentationstekniken är så bra, men det han säger är riktigt intressant.

Annie Johansson, som sitter i riksdagen för Centern bloggar om att det behövs fler utländska entreprenörer i Sverige. Och vi behöver absolut bli bättre på att ta hand om alla driftiga och kompetenta människor som kommer till landet.

Till sist, såhär kan det se ut när en av våra kunder får hem sin skräddarsydda skjorta från The Fair Tailor.

Sebastian Stjern
THE FAIR TAILOR
- Dress responsibly
Skräddarsydda skjortor via internet

2 comments:

  1. Sebastian,

    Tack för att ni har länkat till min bloggpost, The Fair Tailor. Jag kommer ta en bild när jag bär den och lägga upp på min nya sida, Ego Sole Trader, som ett representativt foto! :)

    Jag kommer att nämna ert företag på BNI mötet på Panorama Hotel nu på fredag den 2 juli. Jag kommer beskriva ert företag som ett lysande exempel på hur man kan använda sig av konversationsmarknadsföring.

    All the Best,

    Martin Lindeskog

    ReplyDelete
  2. Jag ser fram emot att se bilden Martin. Kul att du vill använda oss som ett positivt exempel, det glädjer oss.

    ReplyDelete

 
BlogRankers.com Blogg listad på Bloggtoppen.se