Thursday, November 25, 2010

Att byta perspektiv

Ibland händer saker som man inte riktigt räknat med. För några veckor sedan blev vi uppringda av Svenska Institutet som undrade om vi ville komma till Alexandria och föreläsa för unga ledare från Mellanöstern.
Ett väldigt oväntat men mycket uppskattat erbjudande. Självklart tackade vi ja.
Man kan fråga om en resa som den här är kärnverksamhet, om den gör att vi säljer fler skjortor. Och denna vecka kanske det inte gör det, men jag är övertygad om att det är livsviktigt att få inspiration och nya perspektiv.
Både jag och Lina har lärt oss otroligt mycket här i Egypten och vi kommer ta med oss många nya synsätt hem, saker som kan hjälpa företaget att växa och bli bättre. Vi har ett mål att göra The Fair Tailor 1% bättre varje dag, och de här dagarna har vi klarat det med råge.
Senaste tiden har jag skrivit en del om kreativitet. Jag anser att det är viktigt för ett företag att hitta en bra balans mellan frihet/kreativitet och rutiner/måsten. Blir det för mycket av någon del blir det inte bra.
Och om inte annat har vi fått en potentiellt mycket intressant affärskontakt som kan ta oss in på en ny marknad.
Ibland kan livet som entreprenör innebära mycket mycket slit, men Torsten Jansson påminner på di.se om varför det är värt det.
Det gör även Robert Frost här:
“Two roads diverged in a wood, and I–
I took the one less traveled by,
And that has made all the difference.”
Sebastian Stjern
THE FAIR TAILOR
- Dress responsibly
Skräddarsydda skjortor via internet

No comments:

Post a Comment

 
BlogRankers.com Blogg listad på Bloggtoppen.se